26.5.2011

26.05.2011, raskausviikko 32+0.

Taas pamahti yksi viikko lisää ja 33 raskausviikko alkoi tosiaan menemään, hirveän äkkiä menee tämä aika. Tai no alkuaikana tuntui, että aika menee turhan hitaasti ja olis tahtonu pienen nyytin heti syliin. Tottahan mä sitä vieläkin toivon, että joko pian sais nähdä ensimmäistä kertaa oman lapsen. <3 Loppujenlopuksi on tosi nopeasti mennyt aika, ja pian me jo nähdäänkin sylissämme pieni käärö. Laskettuun aikaan ei oo enää kun 8 viikkoa! Se aina menee tosi nopeasti! Kaikki on odottamassa valmiina pientä vauvaamme, punkka enään puuttuu! Itkuhälyttimet, rintapumpun, korvakuumemittarin jne ostan tuossa myöhemmin kun tulee ensimmäinen äitiysraha. Se rapsahtikin tilille 20.07. Katsotaan missä kunnossa mä sitten oon, pystyykö kauppoja kierteleen. :)

Jos joku jaksaa kirjoittaa tähän postaukseen niin, mulla on pieni kysymys:

Mikä olis veikkaus, mikä päivä vauva syntyy ja kellonaika? Pituus ja paino, tyttö vai poika?

Lapsi


Sikiö painaa noin 2200 g. Pituus on noin 43 cm. Iho paksunee, kynnet kasvavat. Suoliston kypsyminen ruuansulatukseen. Paino nousee melkein 250 grammaa viikossa, seuraavat neljä viikkoa ovat lapselle ilmiömäisen kasvun aikaa. Lapsi nukkuu paljon. Koska lapsi osaa hengittää nukkuessaankin, tiedetään, että aivojen hengitystä säätelevä keskus on kehittynyt. Lapsen kyky säädellä kehon lämpötilaa on kehittymässä, ja lapsi osaa nyt hikoilla. Sitä keskoset eivät osaa tehdä. Lihakset ovat kehittyneet, iho on muuttunut sileämmäksi ja lanugokarvoitus lähtee vähitellen pois. Karvoitusta saattaa silti jäädä hieman lapsen selkään tai olkapäihin syntymän jälkeen. Suunnilleen tässä vaiheessa joidenkin lasten pää on jo lähtövalmiina lantion yläaukeaman kohdalla. Jos kyseessä on toinen lapsesi, lapsi ei välttämättä siirry mainittuun asentoon ennen synnytystä.
Äiti:
Laskeutuminen

Oletko jo huomannut laskeutumisen? Saattaa olla vielä liian aikaista, mutta ainakin tiedät odottaa sitä. Muutamaa viikkoa ennen synnytystä tai synnytyksen alussa saatat huomata vatsassasi muutoksia. Kun lapsen pää siirtyy synnytyskanavaan, siirrytään alaspäin.
Jotkut sanovat, että se on ihmeellistä, koska on taas helpompaa hengittää. Toiset taas väittävät vilpittömästi saaneensa vyötärönsä takaisin. Älä huolestu, jos et huomaa mitään laskeutumista. Sitä ei tapahdu kaikissa raskauksissa. On myös yleistä, että lapsi laskeutuu juuri ennen synnytyksen alkamista tai synnytyksen aikana.
Laskeutuminen voi tuntua hieman epämukavalta. Kun pää koskettaa lantionpohjan lihaksia, tuntuu pistelyä. Lepää kyljelläsi. Näin paine laskee lantiossa ja lantion alueen hermoissa, verisuonissa ja valtimoissa. 


 Masukuvat:






Mä kuulin NIIN ihania uutisia, jotta meinas oikein itku tulla kaverin puolesta (onnesta). Hänelle tuli lähtö synnyttämään! Puhelimessä kuulosti niin onnelliselta, ettei toista! Tsemppiä Tiuskille. <3
Ei mulla tässä muuta, jännityksellä odotan tiuskilta viestiä jne! :)

See you!

2 kommenttia:

  1. Siis whät, eikös Tiuskilla ole vasta 35 + viikkoja? :o Nytkö se jo tahtoo syntyä! :)

    VastaaPoista
  2. Juu jonkun senverran viikkoja on, meinas niin että pian tiuski on kahtena kappaleena, ihanaa :)

    VastaaPoista

Kommenttisi