12.7.2011

Sairaalakassi

Tässä olisi nyt postaus minun sairaalakassin sisällöstä.. Kommentoikaa, jos mielestänne pitäisi laittaa vielä jotain mukaan. :)

(En jaksa ottaa kuvia..)

 Laukku on pakattuna ja odottamassa ovenpielessä..

Laukussa on, joka lähtee sairaalaan mukaan:

- Neuvolakortti
- Kamera, (kännykkä) ja laturit molempiin
- Sukat (sairaalan omat sukat kuulemma pyörii jaloissa!)
- Käsirasva
- Rintsikat x 2 + liivinsuojat
- Mehupullo josta saa juotua makuuasennossa
- Hammasharja ja tahna
- Shampoo + suihkugeeli
- Harja, pampula
- Rusinoita
- Vauvalle uniriepu
- Kotiintulovaatteet (legginssit + tunika, housut ja paita, alkkarit..)
- Tutti


Vauvalle omaan pussukkaan laitoin ja asetin kaukaloon: (isukki saa sitten tuoda kotoa, kun hakee laitokselta..)

- Vanupuku jos sattuu olla vilponen
- Body + potkarit
- Potkupuku
- Sukat x 2
- Rätti
- Tuttinauha

(Selvennän vielä tässäkin, eli: tytölle ja pojalle oman väriset vaatteet, siksi rettuja on kaksin kappalein. :) Jos sattuukin niin, että poika sieltä tuleekin, vaikka tyttölupaus ollaan saatu. Kaikkeen pitää varautua! :P )

9 kommenttia:

  1. Mulla ei ihan vielä ole omakohtaista kokemusta asiasta, mutta pillimehut (ja pillit yleensäkin) on synnytyksessä kuulemma aika käteviä. :) Ja aika moni on sitä mieltä, että huulirasvaa kannattaisi myös kuljettaa mukana, joten multa löytyy se kassista ihan varuilta. Muuten oma listani on aika samanlainen, mutta itselleni otan mukaan vuodeosastolle vielä vihkon ja kynän muistiinpanoja/päiväkirjamerkintöjä ym. varten ja synnytykseen tennispallon (voi tarvittaessa puristaa ja tukihenkilö voi hieroa sillä selkää). :)

    VastaaPoista
  2. Pitääpä laittaa itellekki toi huulirasva mukaan! =) Toi tennispallo on varmaan kätsä, ei väsy hierojan kädet! :)

    VastaaPoista
  3. Voin kertoa että tutti on ainakin turha. Sairaalasta saa kyllä, eikä vauvalle muutenkaan kannata antaa tuttia ennen kuin imuote on hyvä, jos siis meinaat imettää. Eli sitä tuttia/tuttipulloa kannattaa välttää ainakin pari ensimmäistä viikkoa.

    Ja mikä ihmeen uniriepu?:D

    Miksi body ja potkarit SEKÄ potkupuku? Ja kahdet sukat? Anteeksi, ei ole tarkoitus kuulostaa kärkkäältä, mutta ihmettelen vaan vaatemäärää! =D

    Suosittelen kevyttä lukemista osastolle (tms tekemistä ettei käy aika pitkäksi) sekä kuivattuja luumuja tai lakuja vatsantoimintaa avustamaan. :)

    VastaaPoista
  4. Joo kantsii ottaa huulirasva, synnytyksen jälkeen on suu/huulet niin kuivat ja rohtuneet...

    VastaaPoista
  5. Ano: Juu kyl tiän, et tuttia/tuttipulloa pitäisi välttää aluksi, että imetys alkaisi sujumaan. Eli kyllä minä imetän mahdollisimman kauan, mikäli vaan maitoa tulee.. :) Mä ny vaan haluan laittaa kaikkea mahdollista mukaan, vaikkei tulisi käytettyäkään! :D

    Uniriepu = sellainen nallukka, jossa on riepu ommeltuna kiinni.. http://www.vaukirja.fi/Verktyg/Registrering/?promotioncode=IB100101 <-- tossa näkyypi se..

    Arvasin että vaatemäärästä joku kommentoi, eli siis siksi toi määrä, koska tytölle ja pojalle on omansa.. Jos pikkunen sattuukin olla poika, niin sille on oman väriset vaatteet. :) Tyttö hänen pitäisi olla, mutta en kumminkaan luota 100% lääkärin sanomaan.. Eli vaaleanpunaista ja sinistä vaatetta on mukana! :D (en halua pukea poikavauvaa vaaleanpunaisiin)

    Pitääpä käydä ostamas lakuja. :) Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
  6. Aa okei! Hyvä ajatus, jos ette tosiaan tiedä tuleeko tyttö vai poika! Aattelin eka, että tuosta ei tulis kyllä kun lämpöhalvaus. :D

    VastaaPoista
  7. Enkai mä herraie vauvaa pue kesällä niinku talvella.. :D Onpa ainaki varoiksi pojallekkin vaatteet, jos saattuukin niin että lääkärin sanoma ei pitänyt paikkaansa. Kaikkeen pitää varautua. :P

    VastaaPoista
  8. No hyvä! :D Ja se on joo hyvä varautua kaikkiin yllätyksiin!

    VastaaPoista

Kommenttisi